My Techno Zone
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

My Techno Zone

PortaliForumKërkoLatest imagesRegjistrohuidentifikimi

6 maj, shfaqet super hëna, 16% më e madhe se zakonisht

Shko poshtë 
AutoriMesazh
Admin
Admin
Admin

Numri i postimeve : 198

6 maj, shfaqet super hëna, 16% më e madhe se zakonisht Empty
MesazhTitulli: 6 maj, shfaqet super hëna, 16% më e madhe se zakonisht    6 maj, shfaqet super hëna, 16% më e madhe se zakonisht I_icon_minitimeWed May 09, 2012 11:55 am

6 maj, shfaqet super hëna, 16% më e madhe se zakonisht 5407510
TIRANE- Natën mes së shtunës dhe së dielës, 6 maj hëna do të shfaqet më e madhe se zakonisht, duke krijuar të ashtuquajturin fenomen astronomik të “Super hënës”.

Ajo do mund të shikohet pas orës 5:35 të mëngjesit.

Distanca e satelitit tone natyror ndryshon çdo muaj me një minimum rreth 357 mijë km dhe një maksimum prej 406 mijë km, sepse orbita rreth Tokës e bën atë një formë eliptike. Si rezultat i kësaj afrie ju do keni mundësi ta shihni hënën 16 për qind më të mëdha se normalja e hënave të plota, e njëkohësisht më të ndritshme se zakonisht.

Fjala "super hënë" u konceptua në vitin 1979 astrologu Richard Nolle.

Shkencëtarët argumentojnë gjithashtu, se gjatë 3 ditëve kur shfaqet super hëna rriten edhe rreziqet për ndonjë tërmet, apo shpërthim vullkanik, për shkak të forcës më të madhe gravitacionale të Hënës. Megjithatë ka edhe studime që hedhin poshtë këto argumente.
Mbrapsht në krye Shko poshtë
http://itsmy.techno-zone.net

6 maj, shfaqet super hëna, 16% më e madhe se zakonisht
Mbrapsht në krye 
Faqja 1 e 1
 Similar topics
-
» "Porta Hyrese", Super Misteri qe vjen nga... Dielli.

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
My Techno Zone :: My Techno Zone :: Portali-
Kërce tek: